5 TIPS VOOR JOUW SOLLICITATIE BIJ EEN UITZENDBUREAU

5 december 2019 | Tips | redactie

Shit. Ontslagen. En laat je nu net geen recht op ww hebben! Aankloppen bij het UWV heeft dus geen enkele zin. Tenzij je in de bijstand wil, natuurlijk. Er zit dus niets anders op: je moet per direct werk hebben! En dat die functie nu niet gelijk jouw droombaan is, maakt je even niets uit. Je hebt inkomsten nodig! In dat geval kan een uitzendbureau uitkomst bieden. In deze blog geven wij je enkele tips om jouw zoektocht tot een succes te maken.

1. Deel jouw CV in PDF

Hartstikke frustrerend. Heb jij veel tijd en moeite in jouw CV gestoken, gaat een intermediair er mee aan de haal! Knippen. Plakken. Kromme zinnen toevoegen. Daar zit jij als sollicitant natuurlijk niet op te wachten! Lever daarom altijd een PDF-versie van jouw CV in. Zo houd jij die eerste indruk bij een opdrachtgever compleet in eigen hand.

2. Kies voor een bureau met een persoonlijke intake

Helaas. Ook onder de uitzendbureaus bestaan cowboys die even snel geld willen verdienen. Ze nemen jouw cv in ontvangst en schuiven hem naar de eerste de beste opdrachtgever. Zonder eerst jouw verhaal aan te horen. Zonde, want zo weten ze je nooit goed op waarde te schatten. Kies daarom liever voor een bureau die een persoonlijke intake houdt.

3. Maak keuzes

Niet alleen moet je ‘cowboys’ in de uitzendbranche vermijden, maar je moet ook duidelijke keuzes voor jezelf maken. Uiteraard, je kunt je klakkeloos bij ieder bureau gaan inschrijven en hopen op een baan. Maar gericht schieten heeft meestal een veel beter resultaat. Zoek daarom uit welke bureaus zich in jouw vakgebied bewegen.

4. Controleer jouw online imago

De wereld speelt zich grotendeels online af. Dus ook intermediairs weten hun weg op internet te vinden. Facebook. LinkedIN. Instagram. Het is dan ook belangrijk dat jouw cv niet wordt tegengesproken door jouw online persona. Let er ook op dat bepaalde foto’s op social media jouw baankansen kunnen schaden.

5. Schrik niet van payroll constructies

Het komt regelmatig voor. Teken je bij een uitzendbureau een contract, krijg je vervolgens uitbetaald door een payrollbedrijf, zoals: Payroll Backoffice. Als kersverse werknemer kun je daarvan schrikken. Er is echter niets aan de hand. Jouw werkgever heeft alle contractuele zaken uitbesteedt, zodat zij zich kunnen focussen op waar zij goed in zijn. Het bemiddelen tussen bedrijven en potentiële arbeidskrachten.

Soms heb je het niet voor het uitkiezen. Je hebt werk nodig. En wel nu! In dat geval kun je je inschrijven bij een uitzendbureau. Houd je de bovenstaande tips in jouw achterhoofd? Dan wordt jouw zoektocht ongetwijfeld een succes!