Dames opgelet! Damesblouses zijn weer helemaal in!

5 december 2019 | Bedrijfsnieuws | redactie

Nette witte damesblouses zijn niet meer alleen voor naar kantoor, of deel van een horeca uniform. Een damesblouse heeft vele kwaliteiten, naast er representatief uitzien! Het stigma van een damesblouse is dat het netjes en elegant is, en dat betwisten we zeker niet. Maar nu deze blouses deze zomer helemaal terug zijn gekomen, is het zonde ze zo weinig ruimte te geven!

Wat is het verschil tussen damesblouses en overhemden?

Damesblouses zijn de vrouwelijke variant van een overhemd. Vrouwen werden geacht deze damesblouses uitsluitend voor werk te dragen. Damesblouses staan representatief, zijn bedekt, dwingen respect af en kunnen toch een sportief tintje aan een stijve kantooroutfit geven. Hoewel een damesblouse met een colbertje een absoluut elegante werkoutfit is, zijn damesblouses veelzijdiger dan dat.
Damesblouses

Veelzijdigheid in damesblouses

Deze blouses kunnen dus naast ‘netjes’ ook bijvoorbeeld heel sexy zijn. Denk aan Britney Spears in de videoclip ‘Oops I did it again’, waarin ze een schoolmeisje speelt met een opgeknoopt wit blousje met korte mouwtjes. Of Jessica Simpson in The Dukes of Hazzard, als sexy ‘country girl’ met een opgeknoopte houthakkersblouse. Sowieso heeft een ‘schoolblouse’ een onschuldig en sexy uitstraling, waar een houthakkers blouse een stoere, sterke en boerse uitstraling heeft. Ook worden witte blouses voor dames geassocieerd met werken in de horeca, waar velen een witte of zwarte blouse met schort dragen. Hierdoor geeft het de witte blouse een soort ‘arbeidsgeschikt’ randje. De waarheid is; in een witte blouse zie je geen zweetvlekken. Daarnaast is een witte blouse van katoen erg geschikt voor in de zomermaanden, niet alleen vanwege de zweetvlekken, maar omdat de stof ademt en luchtig aandoet.

Trends op het gebied van damesblouses

Deze zomer zagen we overal dames blouses langskomen. De winkels hingen vol met katoenen, satijnen en fluwelen exemplaren. Vooral de off-the-shoulder damesblouse was de hoofdact! Overal om je heen zag je witte kanten, doorzichtige blousjes en dat was nog maar het begin. Nu zijn er damesblouses te koop in alle kleuren, materialen en printjes. Kijk eens goed om je heen. Hoeveel damesblouses zie je als je goed kijkt? Let op off-shoulder, lange mouwen, korte mouwtjes, blouses met spaghetti bandjes. Let op kleuren, patronen, printjes en de diverse stoffen. Er zijn zelfs dames blouses als body’s, waarbij ze mooi strak om het lichaam zitten doordat ze door het ondergoedgedeelte naar beneden getrokken worden. Zo is geen riem meer nodig! Doe snel mee met de trend en koop nu een damesblouse.